[...] wiele kontrowersji. Nie ulega jednak wątpliwości, iż na budowanie masy mięśniowej składają się trzy podstawowe czynniki: • Dieta • Trening • Odpoczynek Stwierdzenie „Jedz dużo i trenuj ciężko” to drobne nieporozumienie i niekoniecznie wystarczy do osiągnięcia wyznaczonego celu. Jeśli chodzi o dietę, to owszem trzeba jeść sporo. Bez [...]
[...] by budować mięśnie. Z tego też powodu prawidłowa podaż białka w diecie jest koniecznością. Jednakże w wyniku takiego myślenia wiele osób trenujących na siłowni spożywa zbyt dużo białka, a zbyt mało makroskładników dostarczających energię- czyli węglowodanów i tłuszczy. To, jakiej odżywki potrzebujemy zależeć będzie od tego : - jak wygląda [...]
[...] Tutaj nie ma żadnego ale, produkty te należą do grupy niezdrowych i powinniśmy ich unikać. Ponadto zawierają mało składników odżywczych, witamin i minerałów, a za to dużo chemii i wypełniaczy, a więc nie mogą być elementem racjonalnego żywienia. Oczywiście nie jesteśmy niewolnikami i od czasu do czasu można zjeść jakiś, kolokwialnie [...]
witaj. w przypadku witamin olimpa dosc duzo osob narzeka na zmieniona barwe moczu, co jest zwiazane z witaminami z grupy B ktore występują w produkcie. Jednak ma to rowniez swoje konwekwencje w tym, ze spozywamy zbyt mala ilosc plynow, co mocno zageszcza mocz. Z drugiej strony jestes mnlody, rozwijasz sie, trenujesz dosc duzo z tego co piszesz, [...]
[...] No tak, ale najpierw musiałabym zwiedzić z 5 albo i więcej okolicznych sklepów, żeby znaleźć wystarczająco ładne ziemniaki |-) ... Po drugie ziemniak nie ma chyba znowu tak dużo więcej witamin pod skórką, bo rośnie w ziemi. Co innego owoce, które rosną na słońcu i pod jego wpływem wytwarzają różne związki chemiczne w skórce i pod nią. Ziemniaki [...]
[...] Mamy parametry treningowe jak objętość i intensywność treningowa, tempo, przerwy itp. To wszystko źle zaplanowane będzie powodować, że nasze ciało nie będzie gotowe na kolejny trening siłowy. Zmiennych jest bardzo dużo i trzeba by było przeanalizować podstawy treningowe i dietetyczne. Zmieniony przez - rion10 w dniu 2020-10-08 13:00:49
[...] że ryż najlepiej smakuje świeżo po ugotowaniu. Przechowywany zmienia nieco swoją konsystencję i smak. Staje się bardziej twardy, zbity. Ugotowanie ryżu nie zajmuje dużo czasu. Większość odmian ryżu białego gotuje się od 10 do 20 minut. Ryż brązowy gotuje się co prawda dłużej, bo około 30 minut. Nie musimy jednak wybierać jedynie ryżu [...]
[...] na zmiany w kośćcu, odporności, elastyczności skóry. Objaw Raya - niedokrwienie dystalnych części ciała pod wpływem zimna. Tradycyjna medycyna chińska mówi, że w krwi za dużo śluzu i potrzeba dużo chi, by poruszyć taką krew. Tam, gdzie zimno, chi jeszcze mniej, więc krew tam nie ma możliwości dopłynąć. Ale to znów związane z przeklętą [...]
[...] kalorii. Kolejna istotna kwestia to obróbka termiczna i sposób podania. Najlepiej wybierać pierogi gotowane. Unikajmy pierogów podsmażanych na patelni. Stają się wówczas dużo bardziej kaloryczne i ciężkostrawne. Najzdrowsze będą pierogi wyciągnięte prosto z wody. Nie przesadzajmy również z dodatkami taki jak skwarki, okrasa, śmietana czy [...]
[...] do dodawania cytruliny lub D3+K2 i Omega 3 musimy pamiętać, że te składniki mają zupełnie inne działanie. Zaś omega 3 jest niezbędnym kwasem tłuszczowym, który ma równie dużo pozytywnych aspektów pro zdrowotnych, co witamina D3, jednym z nich jest zmniejszenie ryzyka chorób układu krwionośnego. W obu przypadkach (witaminy D3 i Omegi 3), [...]
[...] w tym roku nie chorowałam. 3cm takiego warzywa, a masz witaminy i naturalne antybiotyki w jednym. Jak ktoś ma mało pieniędzy, to musi trochę pokombinować, ale też da radę dużo dostarczyć w diecie. Dlaczego ludzie (generalnie) nie jadają soczewicy? Innych strączków?... Zdrowe - ale niemodne. To samo z napojami - na napoje zero zazwyczaj [...]
[...] oraz węglowodanów, a także zawierająca wielką trójke (patrz: Rada 10) RADA 9: Zwiększaj siłę podnosząc ciężary. Mięśnie reagują na trening na trzy sposoby. Gdy robisz dużo powtórzeń (powyżej 15), rośnie wytrzymałość mięśni, bez towarzyszącego zwiększania ich rozmiarów i siły. 6 do 12 powtórzeń - ilość na której najczęściej polegają [...]
[...] 2-3 duże zielone ogórki (najlepiej takie, które można jeść ze skórką), 150-200 g białego, półtłustego sera w kostkach, oliwa z oliwek (extra vergine), ocet winny, sól, dużo czosnku 4-5 ząbków czosnku rozetrzeć w drewnianej misce z solą, dodać kilka łyżek (po łyżce) oliwy i chwilę ucierać, aż się zrobi masa, dodać octu i jeszcze wymieszać. [...]
[...] to np. dieta Atkinsa? Jeśli tak to reszty tekstu nie warto czytać. Jeśli "dieta obfitująca w tłuszcze" to normalna dieta węglowodanowa, w której jest zbyt dużo tłuszczów spożywanych równocześnie z węgl. to chyba kolejna pomyłka. Przed węgl. organizm broni się na różne sposoby, przetwarza je na tłuszcz i ten odkłada, a spalić [...]
[...] znaczy to, że serce jest przeciążone. Taki stan wywołany jest nadmiernym spożyciem mięsa, tłuszczu i soli. Jeśli pacjent nie zmieni diety na lżej strawną i nie zacznie jeść dużo warzyw i owoców, grozi mu choroba wieńcowa. Natomiast rumienienie się (ze wstydu, złości lub po wypiciu alkoholu) jest zjawiskiem normalnym świadczącym jedynie o [...]
Tekst nie chce mi przejść na prywatnych wiadomościach (pewnie za długi), więc wrzucam tutaj. Porównanie jajek, siemienia lnianego i śledzia pod względem wartości odżywczych. ► Jakie jeszcze wartości poza tymi znikomymi omega 3 co - jak udowodniłeś liczbami - jest nieistotne przy spożyciu śledzi czy siemienia czyniłyby je lepszymi? Zacznijmy od [...]
[...] wybranych owoców i warzyw str 13 rozmowy str 14 filmiki Macie wszystko na tacy wystarczy poczytać co was interesuje i nawet mam filmiki dla analfabetów Znalazłem bardzo dużo wypowiedzi żeby to wyleczyć należy jeść tylko srowe warzywa lub głodówkę zrobić ========================================================== WPŁYW ZAKWASZANIA NA STAN [...]
[...] czy odżywkami białkowymi żeby uzupełnić aminokwasy a jak ma to nie często tam chodzi jeśli wogóle.To kraje biedy i nędzy,niestety ludzie dożywający takiego wieku to warzywka nie wiedzący co się dzieje wokół nich.Podsumowanie moje jest takie-chcesz dożyć sędziego wieku to dużo ruchu i mało węglowodanów no i witaminy-jedyna właściwa recepta.
[...] naszym ciele. Nieprawidłowe odżywianie Weźmy dla przykładu ulubiony posiłek - kanapkę (chleb posmarowany masłem z wędliną) popijany herbatą lub kawą. Taka kanapka ma w sobie dużo kalorii. Mała objętość kanapki nie zmusza jednak jelita grubego do pracy. Staje się ono osłabione, wiotkie, Co z czasem powoduje zaparcie ze wszystkimi szkodliwymi [...]
[...] antybiotyki, ale jeśli stosujemy je przez długi czas, mogą niszczyć prawidłową florę jelitową, co w konsekwencji nasila objawy trądziku. Aby tego uniknąć, należy jeść dużo jogurtu. Żywe kultury bakterii obecne w jogurcie mogą także leczyć trądzik miejscowo, jeśli zastosujemy go w maseczkach . Sorry że tak dużo art wklejam a sam czegoś nie [...]